miercuri, 2 septembrie 2015

Hrană uscată sau umedă pentru căței?

Bunica mea avea un cățel foarte leneș care dormea tot timpul pe un scaun vechi din fața curții. Un singur lucru îl trezea garantat: zgomotul cuțitelor. Legenda spune că de fiecare dată când se sacrifica un animal în curtea bunicii se ascuțeau cuțitele iar la curățarea lui se aruncau resturile la câini sau pisici. Astfel, cățelul știa că atunci când se aud cuțitele, urmează să primească hrană. 

Acest lucru se aplică în cazul tuturor animalelor. Atunci când aud mâncarea curgând în bol, toate instinctele se trezesc la viață, iar ei sunt mai alerți ca niciodata. Însă ce tip de hrană este cea mai bună pentru animale, în special pentru căței? Cea uscată sau cea umedă?De ce hrana uscată?
Hrana uscată pentru căței poate fi mult mai ușor de depozitat în comparație cu cea umedă și poate fi cumpărată în cantități mai mari, este mai ieftină, asigură scaune tari și este benefică pentru cavitatea bucală a câinelui. 


De ce hrana umedă?
Pe de altă parte, hrana umedă conține mult mai multe proteine ce mențin organismul animalelor sănătos, este considerată mai gustoasă de către căței și are un termen de valabilitate mai extins decât produsele sigilate. Pe lângă aceste avantaje, datorită umezelii aceasta este recomandată pentru hidratare și pentru îmbunătățirea tractului urinar. 


Dacă ambele variante de mâncare au avantajele lor, ce este mai bine să alegem? Specialiștii sunt de părere că soluția potrivită este hrana mixtă. Astfel cățeii se pot bucura de avantajele ambelor tipuri de hrană și pot profita de diversitatea mâncărurilor existente pe piață.  

Această combinație va fi benefică pentru animal deoarece îi va oferi toate beneficiile acestor tipuri de mâncare, îl va ține sănătos pentru o perioadă îndelungată de timp și îl va ajuta să rămână energic și jucăuș toată ziua.   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu